1 Kasım 2009 Pazar

Nizam Pide Salonu / Beyoğlu *DYsince1985*

Pide yemenin en güvenilir adreslerinden biri.

Pide yemenin risk olmadığı, muhtemelen malzemeler taze hazırlanıp, çok bekletilmediği için mideye zararı dokunmayan, temiz pide salonu'dur Nizam.

Beyoğlunda bir merkez ve bir şube olmak üzere, iki ayrı adreste salonu vardır. Benim tercihim daha çok Büyükparmakkapı sokaktaki şubesi. Çünkü çok daha rahat ve sıcak bir ortamı var. Diğer şube daha büyük ama koyu renk ve yerel havası olan dekorasyandan mı bilemiyorum, kesinlikle oldukça kasvetli. İyi de, o şube nerede derseniz, yerini bir türlü elimle koymuş gibi bulamıyorum. Eğer siz önünden geçerseniz ve Büyükparmakkapı sokak değilse orasıdır, telaşa mahal yok yani.

Mönü bakımından bence makul sayıda seçenekler mevcut. Nizam Special ile başlayalım. Bol çeşitli malzeme ve yuvarlak şekliyle kendisine Türk pizzası diyebiliriz. Peynir severler için Trabzon peynirli pide tüm sevenlerine geliyor. Mantar severleri de unutmamışlar, mantarlı pizzaları da, mantar sevmeyen bana göre bile güzeldi. Klasik, tek lezzet severler için kaşarlı, kıymalı, kuşbaşılı, sucuklu ve pastırmalı pide çeşitleri de var ve her birinde ayrı ayrı başarılılar ama benim gönlüm her daim kuşbaşılı ve pastırmalıdan yana.

Bunlarından dışında kavurmalı - yumurtalı, kuşbaşılı - kaşarlı, kavurmalı - kaşarlı gibi karışık kombinasyonlar da tercih edilebilir, güzel de olur, benden söylemesi. Ama Nizam'ın en özel pidesi Doktor Nizam adını verdikleri kaşar + kuşbaşı + sarımsak sosu üçlüsünden oluşan pidesi. Malzemelerin birbirine çok yakıştıkları enfes bir pide.

Hizmet kalitesinden bahsedersek, arada bir yanlış sipariş almaları ya da geç sipariş almaları (yine arada bir) dışında bir problem yok. Fiyat olarak esnaf lokantası olmadığı için çok cüzi fiyatları yok ama fiyatlara fazla da diyemem. Lezzetler zaten ödenen paranın hakkını veriyor.

Bunun dışında kuru fasulye, sebzeli kebap, pilav gibi ev yemekleri ve çorba çeşitleri de bulunuyor. Hatta Paça çorbaları oldukça meşhur ama benim işkembe ve tayfasıyla aram oldukça açık.

Eğer yemeğin üzerine tatlı yiyebilecek yeriniz kaldıysa, sütlacı üzerine fındık, fındık-üzüm, bal-muz gibi kombinasyonlarla sunuyorlar.

Nizam pide salonu, lezzet ve hizmet kalitesinde düşüş olmadığı sürece, pide yenilebilecek en doğru adres.

Afiyet olsun.
*DYsince1985*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder