1 Kasım 2009 Pazar

Bolu Et Lokantası / Beşiktaş *DYsince1985*

Beşiktaş'ta küçük bir esnaf lokantasıdır Bolu Et Lokantası. Bildiğiniz esnaf lokantası gibi sade bir alt salon ve üst katta ek bir salonu vardır. Ben üst kat cam kenarı masalardan birine oturmayı sevsem de, üst salon her zaman açık olmaz. Ama haklıdırlar çünkü günün belirli saatlerinde alt salon gelen müşterilere yeter.

Leziz ev yemekleri yaparlar. Aynı yemeği ne zaman yerseniz yiyin, hep aynı lezzeti karşılar. Patlıcan musakkası her daim nefis'tir, pirinç pilavı her daim tane tane ve güzel. Patlıcan hayranı bir insan olarak, sadece musakkalarının lezzetinden bahsedersem haksızlık etmiş olurum Bolu Et Lokantasına. Bamya yemeğini her yerde yiyemem ama Bolu Et Lokantası hep pişmekten ölmemiş, kendini salmamış, pişmeden önceki şeklini koruyan Bamyalar yapar. Ispanak yemekelrini denemedim henüz ama her zaman temiz oldukalrı için denemeye değer olduğunu düşünüyorum ama önce Ispanak'a ısınmam gerek. Kadınbudu köftesinin güzel olduğunu Radmard'ın tabağından çaldığım bir parça köfteyle keşfettim.

Kavurma ve karnıyarık kesinlikle leziz ve gittiğim zaman hangisini tercih edeceğim konusunda zorlandığım yemekler. Macar tavuğu ise normalde pek tercih ettiğim bir yemek değildir ama denediğim kadarıyla oldukça iyiydi. Rendelenmiş salatalık ve kıyılmış dereotu ile yaptıkları Cacık her gittiğimde yemeğime eşlik eder.

Şu ana kadar lezzetli bulmadığım tek yemekleri, muhtemelen kızartmayıp, direk haşlayarak pişirdikleri ve bu nedenle gerektiği gibi olmadığını tahmin ettiğimiz (evet, ben ve sevgili sevgilim Radmard) İzmir köftesi. Ee, diğer yemeklerin lezzetinin yanında bu kadar olur, nazar boncuğu diyelim.

Temiz ve güzel yemeklerin üzerine fiyatı oldukça uygundur. Eskiden çok daha ucuzdu, son gidişimizde gördük ki fiyatlar biraz artmış. Ama temizliğine güvenerek içiniz rahat yemek yiyip, yemeklerin lezzeti beklentilerinizi karşılayınca, eskisine göre pahalı sayılsa bile, lezzetin ve temizliğin hakkını veremeyen lokantaların yanında hala hesaplı kalabilen fiyatı gayet makul.

Kesinlikle gidilip yemekleri denenmesi gereken, uygun fiyatlı ve temiz bir esnaf lokantası Bolu Et Lokantası. Ama gidipte üst katta cam kenarına oturmayın. Benim yerim orası.

Afiyet olsun. Zaten mutlaka olacaktır Bolu Et Lokantasında.
*DYsince1985*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder