26 Ekim 2009 Pazartesi

Yanyalı Fehmi Lokantası/ Kadıköy - Benim Gözümden

Yanyalı Fehmi, Kadıköy'de yıllardan beri hizmet veren güzel bir esnaf lokantası. Yani öyleymiş. Kadıköy''de doğup büyümediğim için bilmezdim ben. Sonra büyüdük, bu yeme içme işlerine bulaştık da öğrendik.

İyiki de öğrenmişiz. Yanyalı Fehmi, Türk yemekleri konusunda gerçekten ustalığını konuşturan bir şefe sahip. Ama sevdiceğimin bir önceki yazıda belirttiği gibi malesef dönerleri fecaat. Çok kötü çok! Pilav konusunda ise ortalamanın üstünde olsalar bile malesef ününden beklenen bir ürünü sunamıyor. bunu dışında denediğimiz tüm ürünler gayet iyiydi. Özellikle çorbalar...

Yanyalı Fehmi'de karşıma çıkan ve hiç hoşuma gitmeyen bir şey küver denilen rezillik. Artık sadece üç kuruşluk meyhanelerde sarhoş müşteriyi soymanın bir yolu olarak kullanılan bu küver (ekmek-su) denilen şey benim gibi bir çok müşteriyi bir daha bu tarz mekanlara gitmekten alıkoyuyor. Buna rağmen, Yanyalı Fehmi'nin sunduğu ekmekler özel imal ediliyor ve gayet lezzetli. Keşke şu Küver saçmalığına girmeselerdi de sırf o ekmeği yiyebilmek için her yolum düştüğünde güzel et suyuna çorbalarından içseydim.

Radmard

1 yorum:

  1. Benim olumsuz bir tecrübem oldu Yanyalı ile üstelik Kadıköy'lü olup geçmişte defalarca gitmiş olmama rağmen! Buz gibi bir hava da sıcak çorbadan güzel ne olabilir ki? Yemek öncesi çorba ısmarladım ve dışardaki hava gibi "buz gibi" geldi! 1-2 kaşık aldım bıraktım. Sonra yemeğimi yedim ve çıkarken değerlendirme formunda bunu belirttim. Gelen cevap "kuru" bir kusura bakmayın oldu! Bir tas çorbaya 8 TL alıp, 2,5tl kuver kesen ve %10'da otomatik bahşiş eklenen, 91 yıllık bir işletme böyle mi olmalı?

    YanıtlaSil